Griekenland 2015 - dag 1

Jin1

Liefste ouders, andere familieleden en vriendinnetjes,

Vandaag, maandaag 29/06, hoort u de eerste keer van ons. Misschien wat laat, maar zoals elke Griek vandaag de dag allicht zal denken, geen nieuws is goed nieuws.. 

We namen de bus naar Vergina, na een heftige en avontuurlijke reis viel onze pauze te Veria. Hier zijn de magen rijkelijk gevuld en hebben de ogen genoten van het prachtige landschap.

Eens terug op de bus bleek het genot niet te zijn verloren in Veria, de olijfbomen en bergen vlogen voorbij. Na drie uur hadden we genoeg van de Griekse stuurkunsten van onze plaatselijke buschauffeur. Onze eindbestemming: Vergina. 

Hier aangekomen bezochten we de legendarische archeologische site, waar we onder andere de tombes van Philip II konden bezichtigen. (En voor u de wenkbrauwen fronst en denkt "ahja Philip II uiteraard") Hij is de vader van Alexander De Grote en heeft niet te klagen over zijn eeuwige slaapplaats. Na dit hoogtepunt genoten we van de overige topcultuur op de site en kozen we toch terug voor een drie uur durende, avontuurlijke busrit. Deze bracht ons naar de kampplaats, al waar liefste mama en papa, ik nu lig. In de prachtige zonsondergang, die de haven van Thessaloniki kent, genietend met mijn vrienden en wat Grieken, want zelfs voor hun, moet deze plaats, in deze tijd, een zegen zijn.

Jullie Jinners