Griekenland 2015 - dag 4

Jin3

Goede dag vrienden en familie,

Vandaag werden we voor het eerst gewekt door de warme Griekse zon.

Op het programma stond een zeiltocht naar het historisch centrum van Thessaloniki. Onze gids Vasili (of waldo voor de vrienden) komt ons samen met zijn medeleider alkaios (dino voor de vrienden) halen na ons ontbijt. En opnieuw moeten we de middeleeuwse vloot prepareren voor de grote oversteek.

Tegen de middag konden we onze kampplaats 'De Lod Lavki Mansion' verlaten en zeilden we met hulp van waldo en dino op open zee richting centrum.

Daar aangekomen hadden we een klein uurtje om op krachten te komen, iets te eten en een ice-Coffee te drinken. De terugweg was echter iets minder ontspannend. Het beetje wind dat er nog was kwam uit de verkeerde richting en dus moesten de roeispanen uitgehaald worden. Na een uur roeien kwamen we dan toch weer aan in de 'LL Mansion'. Helemaal onder de blaren werden we door onze halfgoden Appelos, Manules en Michiel getrakteerd op een heerlijk avondmaal met typische Griekse gerechtjes zoals Tsatsiki, Greek salad en sea food.

En zo kunnen we dag 4 afsluiten op de pier met een pintje onder een sterrenhemel die een beetje opgaat in de lichtvervuiling.

Xjes voor onze lieve mama's