Groot kamp 2020: eerste informatie

  • Gepubliceerd op: do, 28/11/2019 - 18:12
  • Door: Jonas Verding

Beste ouders, beste leden,

Met het scoutsjaar goed op weg en reeds bijna in de helft, breekt stilaan het moment aan voor ons om wat info over onze groot kamp te geven.

Voor zij die nog niet exact weten wat dit inhoudt: elk jaar gaat de groep in juli op zomerkamp op een weide in de Belgische Ardennen. Hier bouwen we ons tentenkamp op, om daarna fantastische bosspelen te spelen, lokale bezienswaardigheden te bezichtigen en activiteiten (denk aan adventureparcours of zwemmen) te doen. Na 5 dagen is het dan tijd voor de ouders om een kijkje te komen nemen daar ons kamp, waarvoor wij dus een bezoekdag organiseren. Hier worden de kapoenen door hun ouders opgehaald, waarna de welpen, jongverkenners, verkenners en jin nog 4 dagen blijven. 

Dit jaar zal ons groot kamp doorgaan in Bras-Haut, een deelgemeente van Libramont-Chevigny. Het vervoer naar daar wordt steeds door de leidingsploeg voorzien met de trein of bus. 
Om de kampdata overzichtelijk de houden geven we ze even per tak weer:

Kapoenen: 21 - 26 juli

Welpen: 21 - 30 juli

Jongverkenners: 21 - 30 juli

Verkenners: 19 - 30 juli (vertrek met fiets twee dagen op voorhand)

Jin: 19 - 30 juli (vertrek met fiets twee dagen op voorhand)

 

Algemeen:

Schouwing (bagage inladen): 16 juli

Bezoekdag: 26 juli

 

Preciezere info over het vervoer van bagage, de bezoekdag en het postadres van de kampwei-eigenaar (zodat u uw zoon zeker een brief of kaartje kan sturen) volgen nog in aanloop van het kamp zelf.
Voor verdere vragen op dit moment mag u uiteraard altijd de hopman van de tak van uw zoon of de groepsleiding contacteren.

 

We hopen dat jullie er al zin in hebben, want de leiding staat alvast te popelen om te vertrekken!

 

Een stevige linker,

Felix De Bruyn (GRL)

Jonas Verding (GRL)

Etienne Quintiens (GRA)