GROOT KAMP 2021: update door coronamaatregelen

  • Gepubliceerd op: di, 15/06/2021 - 20:23
  • Door: Jonas Verding

Beste ouders en leden

 

Recent bracht de gemeente Libramont-Chevigny ons op de hoogte van de nieuwe maatregelen die ze (helaas ook dit jaar laattijdig) invoeren omtrent jeugdkampen. Deze houden in dat er maximaal 100 mensen op het kampterrein aanwezig mogen zijn en dat er 500 m tussen verschillende kampweides moet zitten. Door enkele naburige scoutskampen moeten we hierdoor in de eerste plaats verhuizen naar een andere weide van dezelfde eigenaar, maar mogen we evenzeer ons niet in twee groepen verdelen op één weide. 

 

Dit alles maakt het voor ons onmogelijk om met de volledige groep op kamp te gaan op dezelfde weide, waardoor we afgelopen dagen hard naar een alternatief hebben gezocht. Ondertussen zijn we tot het plan gekomen om met onze kapoenentak een apart zomerkamp van 5 dagen te organiseren te Peer (waarover spoedig meer info volgt). Dit kamp zou, omwille van de last minute booking en beschikbaarheden van kamphuizen in de zomer, moeten doorgaan van 17 tot 21 juli 2021, in de plaats van 20 tot 25 juli 2021. 

 

Om alles even samen te vatten qua data zou dit het volgende geven:

  • donderdag 15 juli: schouwing;
  • zaterdag 17 juli: vertrek kapoenen;
  • zondag 18 juli: vertrek verkenners en jin met de fiets;
  • dinsdag 20 juli: vertrek welpen en jongverkenners met de trein;
  • woensdag 21 juli: einde kamp kapoenen;
  • donderdag 29 juli: einde kamp voor welpen, jongverkenners, verkenners en jin.

 

Meer info, zoals specifieke (vertrek)uren, volgen spoedig. Ook zouden we willen vragen om via ONDERSTAANDE LINK IN TE SCHRIJVEN voor het groot kamp tegen TEN LAATSTE VRIJDAG 18 JUNI om 20:00. We vermoeden momenteel met welpen, jongverkenners, verkenners en jin zeker niet boven 100 personen te geraken, maar door de bevraging willen we dit nagaan om het met zekerheid te kunnen zeggen.

https://forms.gle/jQn7MXjhSr8CB3QF8

 

 

We beseffen dat deze dataverschuiving vervelend is en voor sommigen mogelijk ongelegen komt, maar zien geen andere mogelijkheid om ons kamp voor zoveel mogelijk takken zo goed mogelijk als oorspronkelijk te laten doorgaan. Daarom hopen we op jullie begrip voor de wijzigingen van het programma door deze speciale omstandigheden en proberen we er op deze manier het beste van te maken!

 

Een stevige linker

Felix De Bruyn (GRL)

Jonas Verding (GRL)

Etienne Quintiens (GRA)