Jin Lod Lavki vernieuwt lokaal

Al enkele weken hoorden menig lid en leiding elke zaterdagnamiddag een heus lawaai weergalmen, vanuit het laatste lokaal op de gang. Onze redactie besloot een kijkje te gaan nemen.


HASSELT – We konden onze ogen niet geloven toen we binnenkwamen in de toch wel iconische Jinbar. Voorzien van een streepje rockmuziek, afgewisseld met de nodige portie Hiphop, waren achtien jinners en hun leiding volop bezig met de muren van een nieuwe kleur te voorzien! Na vele jaren sleet, en waarschijnlijk ook na misbruik van enkele verloren geraakte grafittibussen, was het blijkbaar tijd om de voltallige jintak voor drie weken te transformeren naar een enthousiast verfbedrijfje.

En het resultaat mag er zijn! De blauwe, afgeblakerde kasten van het Jinarchief zijn voorzien van een mooie bordeaux tint, helemaal in thema met het takkenteken. En de vaalgele muren zijn geverfd in een mooi gebroken wit, wat er voor heeft gezorgd dat het lokaal een veel lichter gevoel heeft bij het binnenkomen, en we moeten toegeven dat dit toch wel dringend nodig was.

Tijdens ons interview met de leden hoorden we trowuens nog iets. De mannen zijn blijkbaar niet alleen fervente ververs, maar weten ook nogal van wanten als het over fuiven organiseren gaat! Ze waren dan ook zo slim, om ons zonder enige schaamte te vragen om als bedankje voor hun tijd, reclame te maken voor de jaarlijkse Gnorgelfuif, die 23 februari zal doorgaan in de Forty Five. Ze zijn daarvoor immers nog zeer intensief op zoek naar sponsoring, om deze alom bekende fuif zo geslaagd mogelijk te laten doorgaan.

Dus willen we met de redactie graag een warme oproep doen aan alle lezers van dit maandblad: Willen jullie graag deze 18 enthousiaste jongens sponsoren, en daarbij met jullie winkel/bedrijf opgemerkt worden door 1200 jongeren? Dan verwijzen we julllie graag door naar het mailadres wim@schmitz.cc. Hij zal jullie graag verderhelpen!